Sunday, 4 November 2012

TITILE BARU UNTUK CHEGU BARD


SEBELUM NI MACAM-MACAM PANGGILAN TELAH DIBERI KEPADA CHEGU BARD (BADRUL HISHAM SAHARIN)- PENYELARAS SAMM, KALI NI DIA LAYAK DIBERI GELARAN PENYAMUN DAN PEMBOHONG BESAR (DAH DAPAT KUT…)  TITLE INI AMAT SESUAI DAN BERTEPATAN DENGAN TINDAKANNYA YANG MENGAMBIL VIDEO KAMERA MILIK POLIS SEMASA RAKAMAN UCAPAN DILAKUKAN SEWAKTU CERAMAH ANJURAN DAP PADA 27 OKT 2012 DI SERI ALAM.

EMPAT LAPORAN POLIS TELAH DIBUAT OLEH PEGAWAI DAN ANGGOTA POLIS YANG BERTUGAS DI KAWASAN CERAMAH TERSEBUT.  MENURUT LAPORAN TERSEBUT, VIDEO KAMERA DIAMBIL SEMASA PIHAK POLIS CUBA MENYELESAIKAN KEKALUTAN YANG BERLAKU DI KAWASAN CERAMAH TERSEBUT.  LAPORAN POLIS JUGA DINYATAKAN TERNAMPAK SEORANG LELAKI MENGAMBIL VIDEO KAMERA TERSEBUT ATAS ARAHAN CHEGU BARD.  MENGAMBIL ATAU MENGALIH HARTA KERAJAAN TANPA KEBENARAN BOLEH DIKATEGORI SEBAGAI MENCURI… LEPAS DAH AMBIL TAKNAK MENGAKU PULA SEHINGGALAH DIA DIHUBUNGI SALAH SEORANG PEGAWAI POLIS SUPAYA MENYERAHKAN HARTA KERAJAAN TERSEBUT BARULAH DIA BERTINDAK DEMIKIAN. ITUPUN SETELAH DIA BERADA DI SEREMBAN (BAWAK LARI SAMPAI KO NOGORI YO….)BARU DIA PULANGKAN DI BALAI POLIS IPD SEREMBAN.  TAKUT LA TU…..
NI  LE MAMAT YANG AMBIL KAMERA HAK KERAJAAN...ARAHAN CHEGU BARD

DAKWAAN DI DALAM MEDIA PEMBANGKANG BERHUBUNG AHLI DAP DITAHAN DI BALAI POLIS SERI ALAM BERHUBUNG KES TERSEBUT ADALAH BENAR.  TETAPI MENURUT SUMBER, TAHANAN TERHADAP EMPAT WAKIL DAP TERSEBUT ADALAH BAGI MEMBANTU SIASATAN EKORAN KEHILANGAN VIDEO KAMERA TERSEBUT….BUKANNYA MASUK LOKAP PUN….LAGIPUN MEREKA YANG DITAHAN INI ADALAH PIHAK YANG MENGANJURKAN MAJLIS CERAMAH TERSEBUT.  SEBAGAI PIHAK PENGANJUR RASANYA MEMANG PATUT PUN MEREKA DITAHAN BAGI MEMBANTU PIHAK POLIS.  KENAPA PIHAK POLIS PERLU DILABELKAN SEBAGAI PENGGANAS ABU SAYAF PULA…SEDANGKAN CHEGU BARD SENDIRI BERLAGAK SEPERTI PENYAMUN TARBUS. 

KEPADA CHEGU BARD, KALI NI ESE MEMANG LAYAK DIGELAR PENYAMUN. LEPAS NI JANGAN PULAK KITA DENGAR DIA BAWAK LARI ANAK DARA ORANG….  SEBELUM NI PULA RASANYA DAH BANYAK TITLE YANG DIA DAPAT ANTARANYA…PENYANGAK, PENIPU, PEMBOHONG, PENGHASUT, PENAKUT,  DAN SEGALA-GALA LAGI LA YANG KORANG BOLEH BAGI. 

 
P/S :   DENGAR KATA NAK BUAT LAPORAN KE BAHAGIAN TATATERTIB BUKIT AMAN….AKU CABAR CHEGU BARD ATAU MANA-MANA AHLI DAP SERI ALAM PI BUAT LAPORAN KALAU DAKWAAN TERSEBUT BERASAS.

No comments:

Post a Comment