Friday, 23 January 2015

8 sebab rakyat Sabah perlu tolak SSKM

Rakyat Sabah dan Sarawak anda perlu tolak gerakan SSKM ini atas sebab :-

1.  SSKM tipu anda semua kerana SSKM/SSU(UK) mengunakan satu ID=100002693161385 atas nama Christe (J Jokinol), Doris Jones dan Marie Calistus.

2.  Pergerakan SSKM sebenarnya adalah pergerakan haram. Ini berikutan tiada sebarang mandat atau power of attorney (POA) untuk mewakili Sabah dan Sarawak dalam membuat sebarang tuntutan.

3.  Tanpa POA, International Court of  Justice (ICJ) akan menolak 100 peratus pendakwaan terhadap Malaysia.

4.  SSKM tidak mempunyai 'locus standi' yang telah disahkan oleh Dewan Undangan Negeri Sabah dan Sarawak dan Mahkamah Tinggi Borneo (Sabah dan Sarawak).

5.  SSKM tidak berdaftar di Malaysia dan beroperasi secara haram dan melanggar perundangan antarabangsa di mana SSU(UK) tidak mendapat kebenaran khas bagi aktiviti petisyen di Malaysia.

6.  SSKM/SSU(UK) tidak ada sebarang kebenaran atau arahan bertulis daripada ICJ/PBB pun untuk membenarkan petisyen di buat di Sabah dan sarawak yang bertujuan untuk pendakwaan.

7.  Adalah sah bahawa tindakan SSKM/SSU(UK) adalah satu tindakan penipuan dan pembohongan dan semua tindakan ini didalangi pihak-pihak tertentu  yang bertujuan untuk memperbodohkan rakyat Sabah dan Sarawak seolah-olah pergerakan itu adalah pergerakan rasmi!

8.  SSKM/SSU(UK) yang disokong oleh UBF (United Borneo Front) pimpinan Dr Jeffery G Kitingan, sebenarnya merupakan dalang dibelakang SSKM/SSU(UK). Sebenarnya, penggerak utama adalah seseorang yang bernama J Jokinol yang menjadikan nama Doris jones sebagai perisai atas kepercayaan bahawa seorang wanita boleh mencapai hasrat mereka.

Terpulang dengan anda semua sama ada ingin percaya atau tidak. Rakyat Malaysia perlu bersatu jangan jadikan mereka ini sebagai punca perpecahan perpaduan yang kita bina selama ini. Tolak SSKM...junjung perpaduan !!

2 comments:

 1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












  Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

  ReplyDelete
 2. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




  (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







  Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

  ReplyDelete